Tips bij het huren van een huis

Het huren van een huis is over het algemeen een leuk iets, tenminste wanneer je bijvoorbeeld op jezelf gaat wonen of een groter huis gaat huren. Wanneer je een huis moet huren omdat je uit elkaar gaat, is het natuurlijk een ander verhaal. Echter zijn beide redenen om een huis te huren, redenen die op je emoties werken. Je hebt snel de neiging om akkoord te geven op een woning terwijl deze woning misschien, om welke reden dan ook, helemaal niet zo geschikt is. Hier onder zijn een aantal tips beschreven waar je op moet letten bij het huren van een huis.

Tips

  • Wat zijn de bijkomende service kosten? Deze kunnen soms enkele honderden Euro's per maand zijn.
  • Is de isolatie van de woning goed? Dubbel glas, goede muren, kruipruimte geïsoleerd?
  • Wat zit er momenteel op de muren? Als je het wilt schilderen moet het mooi glad zijn, hoe glad is het onder het eventuele huidige behang? Als je het wilt laten stuccen altijd eerst bij de verhuurder de kosten proberen te verhalen.
  • Hoe is de buurt waarin je gaat wonen? Loop eens een rondje en maak eens kennis met de buren. Niets is zo vervelend als ergens gaan wonen en er achteraf achterkomen dat de buurt niet leuk is of dat je verschrikkelijke buren hebt.
  • Bekijk de hoeveelheid licht in je huis/tuin/balkon. Wanneer de zon verkeerd staat, kan het zomaar zijn dat je in een veel te donker huis gaat wonen. Je voelt je immers veel lekkerder als je heerlijk in de zon kunt zitten en natuurlijk licht naar binnen krijgt.
  • Maak tijdens je bezichtiging wat foto's met je telefoon of camera. Deze kan je vervolgens thuis nog eens goed bekijken en gebruiken om eventueel te overleggen met anderen.
  • Is het huis goed te ventileren? Wanneer je niet makkelijk kan ventileren, heb je kans op schimmel op vochtige plekken, denk met name aan de badkamer. Eventuele ventilatieroosters boven de ramen willen nog wel eens erg strak zitten en vies zijn.

De laatste tip die je absoluut moet gebruiken is dat je voor jezelf niet té positief moet zijn. Wanneer er eventueel dingen vervangen of hersteld moeten worden, geef dit dan direct aan. Alles wat de verhuurder of de woningbouw voor je willen vervangen of repareren, is mooi meegenomen! Veel plezier in je nieuwe woning.